FORUMS

Item Posts    Sort Order

1990 7.3 injector pump problems

 
countrycummins04
User
Posts: 58
Joined: 11/08
Posted: 01/12/09 06:10 AM

I have a 90 7.3 with 255k, i have replaced the injector pump recently and all the rubber lines on the top to the injectors. that was 5 months ago and everything worked good until now. While driving the motor jumps rpm's bqack and forth and i have hardly no power. there is a slight bit of white smoke when the trans shifts to passing gear to make it up up a hill. Sometimes when i take off and then let off the throttle the motor drops to 500rpm's and shakes like a gas motor skipping and cuts off, it cranks perfectly fine after that. then some times it runs great like theres nothing wrong. (like now) could the injector pump be bad or is it something else . I have changed all the filters to see if it could have been that. the only thing different is that i run a blend of 50/50 bio/diesel and i use sea foam cleaner every 3rd fill up  

Post Reply
LOGANSTANFORTH
New User
Posts: 15
Joined: 04/09
Posted: 04/30/09 12:58 PM

clean the fuel tank out real well, change the filters and go back to normal fuel.....see if it still does it.....  

Post Reply

BROWSE ARTICLES BY:

Subscribe Today and Save up to 83%!

Subscribe Truck Trend Magazine

Subscribe to:

Truck Trend
Magazine

PRINT DIGITAL
Subscribe Diesel Power Magazine

Subscribe to:

Diesel Power
Magazine

PRINT DIGITAL
Subscribe Truckin Magazine

Subscribe to:

Truckin
Magazine

PRINT DIGITAL
SUBSCRIBE TO A MAGAZINE
TO TOP